Å ta vare på sine digitale data er viktig, men hvordan gjør man det på en enkel og sikker måte?

En harddisk lever ikke for alltid. Den har en reklamasjonstid i Norge på 5 år, men dessverre så varer ikke alle så lenge - det spørs veldig på bruken. Noen varer derimot i over 10 år.

Har du internett på hytta, men ikke tilgang til TV-signaler? Eller har du leilighet i syden og ønsker å se norsk TV? Eller er du mye på reise, og vil se TV på din bærbare?

Muligheten er der ved hjelp av den digitale dekoderen de fleste allerede har til TVen, og en ekstra boks som kan overføre signalene over internett. Det systemet jeg selv har erfaring med å installere er Slingbox (produsent, Wikipedia-informasjon).

Denne artikkelen begynner å bli utdatert, da de fleste TV-signalleverandører idag tilbyr at man kan se på TV via apper på nettbrett/mobiltelefon. Noen tilbyr også å se TV via PC. Ulempen er at man må være i Norge for å benytte seg av tilbudet. Dette kan dog "fikses" ved at man benytter seg av VPN som har norsk IP-adresse.

NB: Ting har endret seg med Apple sin jeg skrev denne artikkelen. Skal oppdatere den, men hovedsaklig så fungerer ikke Apple-ting like bra sammen lenger, og alt fra Apple blir mer og mer luksusprodukter med hinsides priser.

 

Har du et valg? Ja, faktisk. Den eneste grunnen idag til å holde seg til en spesifik plattform/operativsystem, er en av to ting: